torsdag 30 september 2010

Tack alla fina.

Tack för alla fina kommentarer under dagen, jag fortsätter såklart att skriva om det är många som tycker om bloggen och ett fåtal som inte gillar den.

I går kom förresten den svartvita klänningen jag beställt.Ett par timmar innan avfärden från osby till stockholm kunde jag hämta ut både den svarta och svartvita. Det blev som ni nog förstår den randiga. Tar foto imorgon. Har dock inte bestämt om den är dop-aktig eller ej.Dopet verkar bli större än jag trodde. Jag har bara varit på dop där de närmaste varit med så jag kanske ska vara finare. Hmmm, får se vad jag tar på mig. Kanske den grårandiga klänningen istället.

Stor kram till er.

Funderar över att avsluta bloggen

Jag funder på att lägga ner bloggen. Efter att hört ett flertal gånger hur löjlig jag är som bloggar och hur löjlig min blogg är så har jag tappat sugen ganska duktigt. Att känna mig löjlig är inget jag tycker om. Alls.

tisdag 28 september 2010

Brunast utan sol. På fel ställen.


Igår delade jag ju med mig av en blåsvart erfarenhet. Idag är det dags för nästa färgade klantighet-brun utan sol.
Jag testade brun utan sol på sprayflaska. En såndär man ska ha på kroppen. Okej tänkte jag och körde på. Fy vad jobbigt det är! Jag blir genomvarm och sen ska man stå och torka utan kläder för att inte missfärga något. Men efter en stunds kämpande och en gul gammal solklänning på min nersprayade kropp kände jag mig nöjd. Tills i morse. Då kollade jag handflator och fotsulor. De är numera de brunaste delarna på hela kroppen. Totalt tvärtemot vad som är naturligt.

Jag tvättade händerna när jag var klar som sig bör men jag borde ha tvättat ett par gånger under tiden jag kladdade med ben, bröst, rumpa, armar och rygg. Eller haft handskar. Nu hann färgen sätta sig och jag ser verkligen inte klok ut. Under dagen har jag försökt gnugga bort med 1)pimpsten när jag duschade 2)såndär scotch brite 3)citron 4)citron+bakpulver 5)maizena mjöl 6)mer kökssvamp. Följden är torra händer och något lite mindre bruna handflator. Fötterna upptäckte jag först ikväll. Jag hade tydligen trampat runt i sprayen också. Snyggt.

Gör om, gör rätt. Nästa gång.

måndag 27 september 2010

Louise blåstjärt

Nu har jag lärt mig dagens läxa. Tvätta ALLTID nya underkläder innan du använder dem! En vän köpte fyra par svarta trosor till mig när hon var iväg och shoppade. Precis såna jag ville ha.

Frid och fröjd men jag har inte förstått varför det svidit i baken och varför det blivit blått i sängen när jag suttit i den med datorn. Jag trodde det var ett par svarta nya byxor men idag såg jag att nehepp - min rumpa var helt blå och jag hade inte haft byxorna. Men däremot det fjärde paret nya trosor. Tadaaa, mysteriet löst! Så kära vänner, glöm inte att tvätta innan du använder nytt.

Har ingen bild på trosorna så ni får lite mer leopardinspiration.

söndag 26 september 2010

Varma, praktiska och rätt roliga.

På allra fullaste allvar funderar jag över att skaffa ett par sånahär inför snö och slask. Jag har ett par svarta, matta jättestora jag måste ha tre par strumpor och två par sulor i (de är i storlek 38 men har på något vis töjt sig till att bli typ 42).
De här röda tilltalar barnet i mig.Jag blir glad av att titta på dem och det kan behövas när det är dags för sånahär.

I svart är de kanske något mer diskreta för den som tycker det sticker ut FÖR mycket med röda lack-snowboots :)Finns på bonprix.se.

Dagens kap, snörkängor.

Idag blev det en liten tur till secondhandaffären "Hyllan" igen. Hittade en massa bra-att-ha saker som gem(nya), böcker, läppstift till mamma(nya), raggsockar(nya), lite annat krafs, samt ett par svarta mocka snörkängor. Jag tycker att de är jättefina och kommer bli supersnygga till klänning i höst/vinter. Det behövs en omgång med mockaborsten för att fräscha till dem, men sen jäklar...

Blir glad att jag har storlek 38 när jag går på secondhand för jag hittar ganska ofta sånt som passar just mina fötter.

50 kronor gav jag. Tack du som tröttnat på dem så jag kunde ta över dem :)

lördag 25 september 2010

Mitt svarta secondhandfynd.

Idag var jag, mamma och mormor på secondhand i Älmhult. Mycket av kläderna och skorna var bara skit men några pärlor hittade jag. Sållade dock eftersom jag ju egentligen inte behöööver fler jackor. Men lite ångrar jag mig ändå att jag inte tog den där militärmönstrade jackan. En blev det dock. En skinnkappa. Jag tänkte att den kan vara cool över klänning om jag ska klä mig fin någon gång.
Jag har dessutom en pälskrage i vinrött med svarta inslag att pimpa den med. Hoppas jag hittar den bara för den är nog 15 år gammal. Den som spar hon har...kanske.


Den här blev det.

Himmel vad jag vill slinga och klippa håret!!! På tal om inget.

Jag tycker nog att 70 kronor är ett fynd för en äkta skinnkappa. Inget plastskit här inte.

Lite lördagshångel sådär bara

I vanlig ordning utesluter jag politik från dagens blogginlägg här(det finns så många andra som babblar om det överallt att jag låter bli) och kör på lipgloss istället.
Igår när vi var iväg och shoppade köpte jag det, nagellack, gloss och en liten necessär.

Nya glosset. Puss på dig kära läsare.

Det här är vad jag köpte.

fredag 24 september 2010

These boots were made for walking...

Idag har jag och moster Heléne varit i Laholm och Halmstad för lite shopping. I Laholm köpte Heléne de här jättesnygga bootsen från Tamaris. Hade jag haft råd hade jag försökt lägga vantarna på dem men det fanns bara ett par tyvärr (de brukar ha modellskor i storlek 37 och då är det oftast bara ett par av varje). De var dessutom självgående på nåt sätt. Så lätta att fötterna bara ville hoppa iväg.

För egen del blev det svart nagellack, ett lipgloss samt ett överlack. Har inte använt det förut(för lat) så det blir spännande att se om lacket håller bättre nu. Återkommer i frågan.

torsdag 23 september 2010

Underbara höstsol!


Med det här inlägget vill jag inte inspirera om mode men däremot om välbefinnande. Jag älskar verkligen hösten när den är som idag. Blå himmel, hög luft och inte sådär svettigt varmt. Bara underbart. Men ändå var det tillräckligt varmt för att sitta i solen och njuta av en glass. Jag tycker att magnum är äckligt mättande men jag gillar knaket när man biter sönder chokladen så en sån blev det som synes. En halv (ja jag må vara mullig men har inte mycket till bulimiska vräka-i-mig-mat tendenser faktiskt. Yes sir i can boogie men inte smälla i mig en magnumglass) räckte bra, sen var ändå överdraget slut.
Jag håller tummarna för fint väder och njutning i morgon också.

Knaa-aa-aak!

onsdag 22 september 2010

Den lilla klassikern

Den lilla svarta - klassikern som funkar i tid och evighet, amen.

299:- på H&M(bib).

Om man har svårt för klack så funkar ballerina också finfint till. De här röda är söta som marknadskarameller. 99:- på H&M.

tisdag 21 september 2010

Velpottan Louise

Igår beställde jag en klänning att ha på ett dop. Eller snarare två klänningar för jag kunde absolut inte bestämma mig så jag behåller den som sitter bäst. Jag har funderat över färgen dock(ena är helsvart), man får väl ha svart på dop?

På bröllop ska man ju inte ha svart eller vitt. Varför vet jag inte riktigt. Förr var det förknippat med sorg att bära svart men å andra sidan hade man på bondbröllop ofta svart klänning förr av rent praktiska skäl. Då gick det ju att ha den i kyrkan på söndagar sen. Men nu får man inte ens ha det som gäst? Hmm...Om jag gifter mig ska mina gäster få ha svart om de vill och inte behöva köpa en rosa klänning enkom för den kvällen. Fast nu är det ju dop jag ska på...

Den helsvarta. Från bonprix.se

Samma modell som den svarta fast den ser ganska kort ut här. Nu är jag ju kortare och drar större storlek än modellen på bilden så längden är förhoppningsvis bra på mig.(Beställde alltså inte den här färgen men man ser mer hur klänningen ser ut här).

Här är klänning nummer två jag beställde. Hoppas leveransen går FORT.

måndag 20 september 2010

Ny mascara, Lash Stiletto

I lördags var jag och mamma i Älmhult för att gå på Lindex där (finns inte i Osby) och köpa röda kappan jag skrivit om tidigare. Nu är den min!Hurra! Ska få den i present när jag fyller år. Det är först i november men då lär den ju vara slut.

När jag var där passade jag på att köpa lite annat också. Strumpor är ju inte sådär himla roligt att visa i en blogg, ett enkelt svart långt linne är ju också föga upphetsande (men deras linnen är bra, håller formen efter tvätt).

Men däremot tänkte jag tipsa om mascaran jag köpte. Maybelline har ju haft sin Stiletto ett tag nu, den ger bra längd. Nu har de även utökat och har en stiletto som ger både volym och längd. För den som inte gillar tjocka plastborstar(som jag själv tycker är helt ok)är det här ett bra köp. Tjejen i kassan sa att hon älskar sin. Själv har jag bara provat två gånger men tror nog jag tycker om den. Som alltid med nya mascaror kan det ta lite tid att vänja sig.

119:- kronor just nu.

Jag borde kanske fixat till ögonbrynen och separerat fransarna lite bättre men..äh..nästa gång :D



Jag köpte även en ny ögonmakeup remover. Den från L'oreal jag köpte för ett tag sen är sådär bara så jag återgick till den jag brukar ha och är skitnöjd med. Den tar även vattenfast mascara relativt enkelt. Provat andra pads och krämer men den här ska jag hålla mig till i fortsättningen.

Om ni inte provat redan så testa.

fredag 17 september 2010

Ett av dagens secondhandfynd

Nu är jag tillbaks nere i Osby hos mina föräldrar för ett par veckors besök. Självklart måste jag gå till mina älskade secondhand butiker när jag är här nere. Dels "Hyllan" och dels "Filippos". Jag hittar alltid något. Sulor på hyllan (inte begagnade dock, bara billiga ändå)och lite annat på Filippos.

När jag åkte ner tog jag bara med mig ett par kängor och ett par gympaskor. Kom på att om jag vill vara lite finare nån dag så har jag inte mycket att hurra för. Även om kängor är snyggt...Men ni fattar. Lite nättare. Så jag kikade bland skorna. Inte för att jag inte gör det i vanliga fall men det är ju en annan sak.
Där hittade jag flera par jag ville ha men nöjde mig med ett par klassiska svarta skinnpumps som funkar till det allra mesta.

Skor på secondhand i Stockholm är nästan aldrig speciellt billigt, här nere är det nästan alltid det. Inte på Hyllan dcok för där säljer folk själva sina saker(ej skänkta)på varsin hylla och en del tar rejäla överpriser. Ska det vara secondhand så ska det vara billigt tycker jag.
Tyckte dock mina pumps idag var ett fynd. 40 riksdaler kostade de.

Tänkte även praktiskt och inte bara snygghet, de här kan jag faktiskt gå i.

onsdag 15 september 2010

Glasögon utan styrka

Ibland tycker jag det är skittöntigt med glasögon utan styrka, och ibland tycker jag att det är snyggt med glasögon och skit samma om man inte har ngt fel på ögonen.
Just nu tycker jag att det är snyggt. Dock inte ugglestora brillor som många tjejer på söder envisas med. Halva ansiktet är dolt av ett par jätteglasögon à la 80 tal, sjalar stora som biodukar och 9 lager kläder är parollen som gäller i denna stadsdel i Stockholm.

Idag såg jag dock glasögon på campadre från norrländska E&E glasses(http://www.eoe-glasses.com ) som inte är sådär överdrivet stora utan lagom coola. Nu har jag riktiga glasögon som jag inte använder så ofta så det kanske är en dum investering för mig men..de ÄR ju snygga :) (för både killar och tjejer men valde bilderna på tjejen).
http://www.campadre.se/tipsa/45165

Åre, svart. 250:- (500:- annars)

Åre sköldpadd.250:-

Gällivare randig. 200:- (400:-)

Smycka dig från Miss Dee

Dags att smycka till dig lite kanske? Själv blev jag jättesugen på flera halsband från Miss Dee idag. Kampanj på Campadre såklart så priserna är finfina. Har dock svårt att bestämma mig och när jag väl gjort det har jag en känsla av att allt redan är slut...

Länk till er som inte varit inne på campadre (kostar som vanligt inget och begränsat antal platser. Står det iaf..)http://www.campadre.se/tipsa/45165

Det här vore snyggt till en stickad tröja. 164:- nu, 469:- i butik.

Det här vore så fint till nån urringad klänning. 98:- nu istället för 279:- i butik.

Eller är det avlånga hjärtat snyggare? Hmmm.

Det här vore så himla snyggt till en enkel svart klänning. 164:- nu, 469:- i butik.

Nyckeln till mitt(eller hans) hjärta kanske? Har sett att det är mycket med nycklar hos de olika kedjorna och deras smycken nu. 140:- nu, 399:- i butik.

De här är de smyckena jag själv vill ha, sen finns det ju många fler för andras tycken och smak såklart. Men om ni vill handla så tror jag ni ska skynda er för kampanjer med bra priser brukar ta slut fooort.jag har en tendens att vela för länge och så är de slut när jag väl bestämt mig. Sheise!

måndag 13 september 2010

Djuriskt snygga skor

Ibland läser jag andra bloggar för att bli inspirerad. Sofis Fahrman(sofis mode) och jag har inte alls samma klädstil(för korta kjolar för min smak även om jag var smal nog att ha dem)men smaken är ju som baken och det är ju alltid kul att se vad andra har för sig och på sig. Häromdagen hade hon fotat ett par leopardskor backstage på New Yorks modevecka. Och tänk, de var nästan likadana som de jag gått och kikat på, fast "mina" är från H&M.

Sofis bild(tack för lånet.host). Förmodligen snordyra skor.

Skorna från H&M. 299 kronor.

Jag gillar de här handskarna, också från H&M. Det kan blir lite för mycket av det djuriska men till svart eller jeans och en svart kappa/jacka vore de coola. Har man både skor, handskar och scarf i leopard blir det en lätt lite hora, alt tacky hollywoodfru över det hela...

79.50:- för de här.

Mina egna pumps (bara för att visa hur himla rätt jag är. muhahahaa)

söndag 12 september 2010

Militärmongo

Om du som jag gillar militärtrenden med grönt och kamouflagemönster men kanske inte tvunget vill ha byxor eller tröja som får dig att smälta in i skogen(ingen större risk i stan) så kan man ju alltid köra på detaljer. Som den här scarfen från Lindex.

Varför gör jag så konstiga saker med munnen så fort jag ser en kamera? Lustigt. Men jag gillar min scarf.

Om du inte vill ha den runt halsen går det ju att knyta den i håret. Och nej, man måste inte se ut som ett mongo för det. Promise.



Svart som natten men hej så piffigt med en scarf.

Jag hoppas att jag kan inspirera med lite grått...

Äh...jag kör på ett inlägg till när jag nu ändå håller på. Lite mindre suddiga bilder är ni allt värda mina kära läsare. Så här kommer jag i grått. Jag har inte riktigt bestämt om jag ser ut som en såndär avspärrningstejp polisen använder eller om jag är lite fin. Jag köpte den här för att ha på mormors födelsedag då jag skulle ner till skåne och överraska alla. Men det sket sig. Fast åker ner till Osby på tisdag så den följer givetvis med då.

Här kommer en stor kram till er alla underbara läsare. Och ni som kommenterar älskar jag nog extra mycket för det är tack vare er jag vill skriva vidare :)

Så den här "pussen" (lite konstig min men jag bestämmer att det är en puss) är speciellt till alla som vågar sig på att kommentera.


Sen får jag ju visa min grå klänning med min nya svarta långkofta över. Och kängor...såklart.


Och här är den igen, utan kofta som synes. Den har jag nog tänkt ha till skinnstövlar faktiskt.

Här är den jag sprättade...

Jag lovade ju att visa vad det var jag satt och sprättade axelvaddar på. Tyvärr blev bilderna suddiga men..hmm..ni får bättre en annan gång :)

Den är mjuuk och skön och har stora träknappar. 80 kronor gav jag för den på second hand.

Här ser man färgerna lite bättre men tyvärr är det ju en stor blixt mitt i alles. Men grå och svart är den.

Under koftan är det den här som sticker fram. Skinnkjolen från Lindex jag köpte för ett tag sen.

lördag 11 september 2010

Dags att fylla på sminkväskan.

Nu när sommaren är över och solbrännan ett minne blott(för mig åtminstone) så är det smink som gäller för att inte se ut som ett spöke. Tyvärr tappade jag mitt rouge så det smulats sönder helt, mycket irriterande. Jag har även ett kräm-rouge på stift men det är snart slut. Därför tänkte jag passa på att testa svenska Fjellströms mineralsmink. Via Campadre såklart.

http://www.campadre.se/tipsa/45165


Det här rouget finns i fyra nyanser. Jag tänkte testa brunrosa (colombia).80 kronor just nu hos campadre. i vanliga fall 159:-

Jag behöver även en stor puderborste. 125:- istället för 249:-. Jag gillar 50% på priset :D

fredag 10 september 2010

Vad ser det här ut som?

Det är kanske bara jag har som har överdriven fantasi, men det kändes som om mina strumpor ville säga mig något i morse...

torsdag 9 september 2010

Hello 80 talet

Eftersom jag fortfarande är magsjuk(tror inte jag smittar men känner mig lite som paria) och varit det i snart två veckor så tyckte jag lite synd om mig själv och råkade tröstshoppa mig en sak på stadsmissionens secondhand idag.
Den hade dock en(två) detaljer jag inte alls gillade. Vad det är jag sprättar på visar jag imorgon tror jag.

Så göra vi när vi sprättar axelvaddar, sprättar axelvaddar...

Vill man sen inte kasta dem så kan man sälja dem som återanvändningsbara amningskuddar(inlägg? vad heter det?). Eller bh inlägg för den som har små tuttar. Eller hatt åt någon med litet litet huvud.